Tutkimuksia energiahoidoista
Energiahoitoja on tutkittu useiden vuosikymmenten ajan
Olen valinnut tälle sivulle muutamia esimerkkitutkimuksia, joista olen suomentanut tutkimuksen tiivistelmän. Alkuperäinen tutkimusviite on jokaisen esimerkin lopussa.
Näissä alla olevissa esimerkkitutkimuksissa on mainittu joitakin sairauksia, joihin energiahoidon on todettu auttavan: rintasyöpä, välilevytyrä, polven tekonivelleikkauksesta toipuminen ja vanhusten masennus.
Lisäksi muissa tutkimuksissa on mainittu ainakin fibromyalgia, Alzheimerin tauti, sydänsairaudet, reuma ja muut tulehdukselliset sairaudet, kaksisuuntainen mielialahäiriö, Covid-19, stressi, ahdistus, CP-vamma, kemoterapian sivuvaikutukset ja syöpää sairastavan läheisten stressi.
Hoitovaste ei rajoitu kuitenkaan näihin sairauksiin, nämä ovat vain lista niistä sairauksista, joita on tutkittu ja joissa on saatu tilastollisesti merkittäviä tuloksia hoidossa ja jotka olen sattunut löytämään. Näin ollen lista ei ole kaiken kattava, mutta antaa viitettä siitä, kuinka monipuolinen hoitomuoto energiahoito voi olla.
Sellaista vaivaa ei ole, mitä ei kannattaisi kokeilla hoitaa energiahoidolla. Joka tapauksessa vaivan aiheuttama stressi ainakin vähenee ja sitä myötä yleisvointi paranee.
Bengtsonin Hiirikoe: Energiahoidon vaikutus hiiriin, joihin on istutettu rintasyöpä
Tiivistelmä
Viiteen koe-eläimeen (hiiri) istutettiin aggressiivinen rintasyöpä, jolloin hiirten kuolinennuste oli 100% seuraavien 14-27 päivän kuluessa istutuksesta. Bengtson hoiti hiiriä 1 tunnin joka päivä 1 kuukauden ajan. Hiirissä oleviin rintasyöpäkasvaimiin kehittyi aluksi musta alue, sen jälkeen niihin tuli haavauma, kasvain puhkesi ja lopuksi haava parani. Paranemisen jälkeen hiiret elivät normaalin pituisen loppuelämän. Toisessa kaupungissa pidetyt kontrollihiiret kuolivat kaikki kuolinennusteen mukaisesti. Tämän jälkeen koe toistettiin vielä kolme kertaa kahdessa eri yliopistossa käyttäen vapaaehtoisia, skeptisiä henkilöitä (jotka eivät itse usko hoidon tehoon) parantajina. Heidän hoitamissaan 33 hiiressä saavutettiin 87.9% paranemisprosentti. Lisäksi suoritettiin yksi epäformaali tutkimus Arizonassa, jossa saatiin samansuuntainen tulos. Histologisissa tutkimuksissa (patologin tekemä kudosnäytetutkimus) tunnistettiin elinkelpoisia syöpäsoluja kaikissa remission (l. oireiden lievittymisen) vaiheissa. Kun syöpäsoluja istutettiin uudelleen parantuneisiin hiiriin, ne eivät enää aiheuttaneet syöpäkasvaimia, mikä viittaa siihen, että hiirille kehittyi vastustuskyky kyseiseen syöpään.
Alustavat johtopäätökset
- Energiahoidon tehokkuuteen ei vaikuta, uskooko parannettava itse hoitoon.
- Hoito kehittää vastustuskykyä
- Hoito on toistettavissa ja sen tulos on ennustettavissa.
- Hiiret säilyttivät vastustuskykynsä syövälle parantumisen jälkeenkin.
Jatkotutkimuksissa olisi tarpeen testata hoidon vaikutusta muiden erilaisten sairauksien vastustuskykyyn koe-eläimillä.
Viite
Bengston, William & Krinsley, David. (2000). The effect of the “laying on of hands” on transplanted breast cancer in mice. J Sci Explor. 14.
Lisätietoa
Energiahoidon ja fysioterapian vertailu välilevytyrän aiheuttaman kivun hoidossa
Tiivistelmä
Tutkimuksessa 60 potilasta jaettiin satunnaisesti kolmeen ryhmään, jotka saivat joko energiahoitoa, fysioterapiaa tai lääkehoitoa. Energiahoitoa saava ryhmä sai 15 minuuttia kaukohoitoa peräkkäisinä päivinä viikon ajan. Hoitotekniikkana oli Reiki.
Fysioterapiaa saava ryhmä kävi 7-10 kertaa fysioterapiassa 60-90 minuuttia kerrallaan viikon ajan. He saivat lämpöhoitoa, sähköstimulaatiota hermoihin ja lantion venytystä sekä tekivät jumppaliikkeitä fysioterapeutin valvonnassa. Kaikki kolme ryhmää saivat samaa lääkehoitoa: Indomethacin (tulehduskipulääke) 75mg 3 x vuorokaudessa ja methocarbamol (lihasrelaksantti) 500mg 3x vuorokaudessa. Kivun voimakkuutta ja toimintakykyä mitattiin kyselylomakkeella ennen ja jälkeen hoidon. Energiahoidon ja lääkehoidon välillä oli merkittävä ero kivun vähenemisessä ja toimintakyvyn paranemisessa. Energiahoidon ja fysioterapian välillä ei mitattu merkittävää eroa. Tutkimuksen perusteella molemmat energiahoito ja fysioterapia ovat tehokkaita menetelmiä kivun hoidossa ja toimintakyvyn parantamisessa välilevytyräpotilailla. Kuitenkin, energiahoito on edullisempi ja nopeampi hoitomuoto kuin fysioterapia.
Viite
Jahantiqh, F., Abdollahimohammad, A., Firouzkouhi, M., & Ebrahiminejad, V. (2018). Effects of reiki versus physiotherapy on relieving lower back pain and improving activities daily living of patients with intervertebral disc hernia. Journal of evidence-based integrative medicine, 23, 2515690X18762745.
Energiahoidon vaikutus kipuun, ahdistukseen ja verenpaineeseen polven tekonivelleikkauksen läpi käyneillä potilailla
Tiivistelmä
Tässä kontrolloidussa sokkotutkimuksessa tutkittiin energiahoidon vaikutusta 46 potilaaseen, joille tehtiin polven tekonivelleikkaus. Kolmesta ryhmästä: energiahoito, lumehoito ja perinteinen lääketieteellinen hoito, vain energiahoitoryhmässä olevien kipu, verenpaine, hengitystiheys ja ahdistus vähenivät merkittävästi, mikä kannustaa laajempiin kliinisiin tutkimuksiin.
Viite
Baldwin, A. L., Vitale, A., Brownell, E., Kryak, E., & Rand, W. (2017). Effects of Reiki on pain, anxiety, and blood pressure in patients undergoing knee replacement: A pilot study. Holistic nursing practice, 31(2), 80-89.
Energiahoidon vaikutus hoitokodissa elävien vanhusten masennukseen
Tiivistelmä
Tutkimuksen tarkoitus oli arvioida energiahoidon vaikutusta hoitokodissa elävien vanhusten masennukseen. Tutkimus tehtiin kontrolloituna satunnaistutkimuksena. Tutkimusotanta sisälsi 170 vanhusta, joista 90 täytti tämän pitkäkestoisen tutkimuksen kriteerit. 90 tutkimukseen mukaan otettua henkilöä jaettiin kolmeen ryhmään satunnaisesti: 30 energiahoitoryhmään, 30 lumeryhmään ja 30 kontrolliryhmään. Tietoa kerättiin vanhusten masennuskyselyn avulla.
Masennus väheni merkittävästi energiahoitoa saaneiden ryhmässä. Sen sijaan lumeryhmässä ja kontrolliryhmässä ei ollut merkittävää eroa toisiinsa nähden mitattuna neljän, kahdeksan ja kahdentoista viikon jälkeen. Lisäksi, energiahoitoa saaneiden ryhmässä masennusta oli vähemmän kuin lume ja kontrolliryhmissä mitattuna neljän, kahdeksan ja kahdentoista viikon aikapisteissä. Tutkimus viittaa, että energiahoito saattaa olla tehokas keino vähentää hoitokodeissa elävien vanhusten masennusta.
Viite
Erdogan, Z., & Cinar, S. (2016). The effect of Reiki on depression in elderly people living in nursing home.NISCAIR-CSIR, India; 35-40.
Biofotonisäteilyn mittaaminen energiahoidetuista solunäytteistä
Tiivistelmä
Energiahoitojen on osoitettu vaikuttavan positiivisesti laajaan joukkoon tauteja sekä laboratoriokokeissa, että ihmiskokeissa. Kuitenkaan, tutkimuksissa ei ole onnistuttu mittaamaan tarkkaa hoitovaikutusta. Tämän tutkimuksen tavoite oli tutkia energiahoidon vaikutusta hiirten selkärangan välilevyjen soluihin verrattuna lumehoitoon mittaamalla biofotonisäteilyn määrää. (Kaikki elävät olennot, mukaanlukien ihmiset, säteilevät erittäin heikkoa valoa, jota kutsutaan biofotonisäteilyksi. Säteilyä voidaan mitata erityisellä mittalaitteistolla.)
Hiirten solunäytteitä hoidettiin 10 minuutin ajan kolmena peräkkäisenä päivänä. Ensin lumehoidolla ja sen jälkeen energiahoidolla. Hoidon aikana solunäytteet olivat erittäin pimeässä tilassa laatikossa, jossa oli fotonien mittausputki. Energiahoito merkittävästi lisäsi fotonisäteilyn määrää näytteissä verrattuna tilanteeseen ennen hoitoa ja lumehoidon jälkeen. Mittaus osoitti myös kollageeni II:n ja aggrekaanin lisääntymistä. Tutkimus esittää, että energiahoitoa voidaan mitata mittaamalla hoidon jälkeistä fotonisäteilyä ja että energiahoidolla on vaikutus anaboliseen paranemisvasteeseen.
Viite
Kent JB, Jin L, Li XJ. Quantifying Biofield Therapy through Biophoton Emission in a Cellular Model. J Sci Explor. 2020 Fall;34(3):434-454. doi: 10.31275/20201691. Epub 2020 Sep 15. PMID: 33223611; PMCID: PMC7676814.